Vlietweg 3

Als het aan de gemeente Leidschendam-Voorburg en jongerenhuisvester 1828 Groep ligt komt er een flink aantal starterswoningen beschikbaar in een woningproject aan de Vlietweg 3. Dat project behelst maar liefst 140 studios en appartementen voor naar schatting 200 jongeren. Op de hoek van de Vlietweg en de Nieuwstraat staat nu nog de timmerfabriek Groenewegen (Haalhout). De grond is vorig jaar gekocht door 1828 Groep om er dit wooncomplex speciaal voor jongeren te bouwen.  

De appartementen in de 1828-vestiging in Leidschendam zijn bedoeld voor jongeren tussen 18 en 28 jaar. Voor starters die vanuit hun studentenwoning of ouderlijkhuis doorstromen, klaar voor een volgende stap in hun wooncarrière.  Alle huurders van 1828 krijgen een zogenaamd ‘jongerencontract’. Dat betekent dat ze er maximaal 5 jaar kunnen wonen. Zij wonen er zelfstandig in een 1- of 2-kamerappartement met in het gebouw voorzieningen en ruimtes om samen te delen. Zoals een woonkamer, terras, BBQ veld, wasmachines en elektrische deelauto’s. 
Op de begane grond van het complex komen ook werkplekken en werkruimten voor de bewoners maar deze plekken kunnen ook gehuurd worden door externen. Voor de 140 studios en appartementen en de 200 bewoners kunnen maar 45 parkeerplekken worden gerealiseerd.

Let op...de tekening hiernaast is een "artist impression" en is niet op schaal !!